Later werd hij raadslid en wethouder van de gemeente Barneveld. Na zijn overlijden in 1910 volgden diverse nieuwe bewoners en gebruikers, waarvan er een aantal een winkel hadden.
De heer van Spriel was niet de eerste bewoner van het pand. Bouwresten wijzen er op dat de oorsprong in de 17de eeuw ligt. Uit deze periode resteren delen van het opgaande muurwerk, gemetseld in kleine gele ijsselsteen en het bouwdeel met de kelder en de opkamer, die een oude balklaag met geprofileerde consoles volgens 17de eeuws model bezit.
Rond 1959 werd huisarts P.J. van Garderen eigenaar. Hij liet het huis renoveren en nam het in gebruik als woonhuis en praktijk. In 1973 nam huisarts H.J. Ubbink de praktijk met apotheek over van Van Garderen. De heer Ubbink liet de praktijkruimte en onderliggende kelder aanpassen.

Een woning van circa 340 jaar oud. Eeuwenlang heeft het alle seizoenen mogen doorstaan. Vele vroegere generaties hebben hier gewoond. Sinds 1973 tot heden heeft het voor de huidige bewoners gefungeerd als een veilig baken.